5 redenen om Valentijn dit jaar wel te vieren, omdat…

1. we de mensen die we graag zien, nog liever zijn gaan zien

Covid deed iets met ons, we zijn zachter geworden, we zijn liever geworden, dankbaarder, verdraagzamer … gewoon meer op elkaar aangewezen. Want het is you and me, every day, again & again voor bijna een jaar. En dat kan een keer tegenvallen, maar dat valt al bij al eigenlijk best mee. In het begin was het raar om elke avond samen thuis te zijn, nu is het een gewoonte. En we vinden het zelfs leuk om het wat specialer maken één of andere avond. Gewoon, omdat we blij zijn dat we elkaar hebben. Dus in 2021 is het meer dan toegestaan om op 14 februari aan die persoon duidelijk te maken dat hij of zij al jouw liefde verdient. Gewoon omdat jullie al bijna één jaar het sterkste team ooit vormen. Cheers to that! (voor wijnadvies, zie onderaan 😉)

2. we de mensen die we nu niet mogen zien, erg missen

Die bubbels (nogmaals, voor wijnadvies, zie onderaan 😉) en contactpersonen zijn momenteel beperkt. En dat vloekt met Valentijn wanneer je iedereen wil laten zien hoe graag je hen ziet. Verwen jouw dierbaren maar eens goed, ook al mag je hen nu niet zien of knuffelen. Stuur een kaartje, een cadeautje (zie tips onderaan 😉), doe een videocall…  Al stuur je hen een doos Mon Chéris,  tis allemaal lief bedoeld!

3. nu we het toch over cadeaus hebben...

Een beetje inspiratie, gebaseerd op mijn wetenschappelijk Instagram onderzoek. Als je nog tips hebt, zet ze in de comments beneden. Een top 5 van de meest cliché en de meest hurray valentijncadeaus. Clichés zijn er altijd al geweest en zijn daarom niet verkeerd. Ook ik ben content met bloemen of chocolade. Maar die chocolade smaakt nog zoveel beter als er een briefje bijzit. Een paar lieve woordjes die enkel en alleen voor mij bestemd zijn. Dus daarom, wat je ook geeft, make it personal

Meest cliché-cadeaus: 

 1. bloemen (vooral (rode) rozen)
 2. parfum
 3. pralines
 4. lingerie
 5. pluchen beertjes van me to you 

Meest hurray-cadeaus: 

 1. een verrassingspicknick of brunch van Peper (stond in de antwoorden :))
 2. een zelfgemaakt fotoboek
 3. t-shirt met een cheesy foto van jullie
 4. een boek met een persoonlijke inscriptie
 5. gewoon iets samen doen 

4. doe iets of niets maar doe het samen

Een tafeltje boeken voor volgend weekend lukt nog niet, maar samen koken misschien wel. En echt samen koken, van het kiezen van een gerecht, samen naar de winkel, tot het doorlopen van alle 22 stappen van het recept. Maak het leuk. Liever niet samen aan de kook maar wel samen aan tafel? Bestel dan een Valentijnsmenu (woehoe voor onze Valentijnsmenu The 5 senses: je krijgt er nog eens aangepaste wijn, euh, nee, aangepaste muziek bovenop, zie onderaan 😉). Eerder ochtendmensen? Brunch kan ook (woehoe voor onze brunch met een klein geheime attentie). Doe daar nog wat lekkere wijn bij (nogmaals bingo, met onze favoriete love potions onderaan 😉) en gewoon genieten. 

5. talk about your first date

Doe je eerste date eens na. Oké, in de living misschien, maar met wat verbeelding werkt het wel. Het is tof eens terug te gaan in de tijd en te beseffen hoe het toen was en nu is. Onze first date was dat een blind date. Ik kende Philip niet, hij kende mij niet, enkel via Google, ehum. En daar had ik gezien dat hij kunstenaar was en op dezelfde dag jarig als mezelf. Oh nee, een artiest en ram, dacht ik. Ik kreeg foto’s waar ik naar toe moest, Minor Swing, check. Was wat onwennig, maar na minder dan een half uur was ik al aan het tetteren. Daarna Villa Bardon. Je merkt direct of het klikt. Ik heb bijvoorbeeld een rare gewoonte met brood. Ik bedoel, ik eet graag de knapperige delen, niet het fluffy wit binnenin. Ik pets dat wit eruit en gebruik dan rijkelijk olijfolie of boter en doe er zout op. Veel mensen vinden dat raar. Philip deed net hetzelfde, check. En toevallig kozen we dezelfde fles wijn, check. Er volgden nog flessen en er werd bij mij thuis druk verder getetterd. Eigenlijk weet ik niet alles meer over dat eerste gesprek, maar mezelf kennende, had ik waarschijnlijk al heel mijn leven verteld. De dag nadien besefte ik ook dat ik mijn volledige schoencollectie boven gehaald had (zelfs onder invloed kan ik mijn voorliefde voor Chie Mihara-schoenen niet verbergen). Wat ik de dag nadien wel nog wist, is dat Philip plots zei: ik denk dat wij gaan trouwen en 2 kindjes krijgen. En wat ik ook nog wist, was dat ik begon te lachen en zei dat het goed was. De dag erna zat Philip in Istanbul voor een tv-productie en ik hier in Tokio voor een kater. We hebben de hele week gefacetimed (long before corona) en een beetje gelachen met dat huwelijksaanzoek. Op het einde van die week had ik een vliegticket in mijn mailbox. Of ik naar Istanbul wou komen. Ik dacht: oh Stefanie, is dit nu weer één van je impulsieve daden of is dit het. Ik ging. 6 maanden later zijn we getrouwd. Op onze gemeenschappelijke verjaardag. En nu zijn we ongeveer 6 jaar (en 1 kindje) later en heb ik nog geen moment spijt. 

Love to you all! 

ps: onze menu waar ik al ettelijke keren naar verwees. Je kan hem bestellen voor zaterdag 13 en zondag 14 feb. Tot 9 februari. Klik op de knop. Je kan die ook voor één persoon bestellen. Want the greatest love of all volgens Whitney Houston start met de liefde voor jezelf! 

Menu The 5 Senses (45/PP)
Starters
– samosa (veg) – avocado raita with roti (veg) (raitayoghurtdip met avocado, ajuin & komijn met roti )

Appetizer
– tomato & harissa marinated feta (veg) (feta in tomatencurry met harissa) – South Indian yellow pumpkin shorba (veg) (Zuid-Indische soep van pompoen, gember & koriander)

Mains (met cumin rice & roti’s)
– prawn & fish tikka (non veg) (Noord-Indische curry met gemarineerde chargrilled garnalen & vis in onze signature bio-tomatencurry met masalakruiden) OF veggie tikka masala (veg) (tikka masala met zoete aardappelen, paneer & cashewnoten) – turnips in yoghurt (veg) (kashmiri rapencurry met yoghurt, venkelzaad & chutney) – sesame patotoes (veg) (Indische curry met goudbruine aardappel, sesamzaadjes, fenegriek & limoen)

Sweets
– passion fruit crème brûlée

pps: met onze aangepaste wijnen, ehum, muziek, en ja ook wijnen… Eerst de muziek. De neef van Philip is één van de beste componisten van ons land: Wim Henderickx. Hij ging a long time ago naar Philip in India en Nepal en geraakte er zo geïnspireerd dat hij verschillende werken componeerde naar aanleiding van zijn ervaringen. Uit al die muziek hebben wij stukken gekozen die passen bij onze menu. Als je dus de menu bestelt, zal er een code in je box zitten die je toegang geeft tot die muziek, en dan moet je die afspelen, samen met de verschillende gangen. Want eten doe je met al je zintuigen en onze menu doet zijn werk:

 1. je ogen worden verleid door al die fantastische kleuren
 2. je neus wordt verwend door die intense geuren
 3. eet met je handen, dip je roti’s in je die yummy curry
 4. dan komt het proeven… Indisch komt het best tot zijn recht door verschillende smaken te combineren
 5. en als je dan nog eens de juiste muziek hoort, can it get any better?

ppps:de love potions of gewoon goede wijnen, de BizJoe heeft bubbels en wint met stip de Valentijncompetitie!

BizJoe, domein Cuvelier (30)

Le goût de mon blanc, Jaulin Plaisantain (23,5)

Brigand côt, Geoffrey de Noüel (19)

pppps: een brunch kan ook nog hé, er zit zelfs iets bij (mss wel uit de cliché-lijst). De klassieke ‘van hier’ versie of de Indische ‘van daar’. Mail me! 

ppppps: ah, en in de lijst met originele (eerder homemade cadeaus) nog dit: onze eigen gemaakte mango pickles, wreed goed, er zijn gewone en hotte. Of mangochutney (love it) of onze favoriete homemade granola. Allemaal met enorm veel liefde gemaakt.

ppppppps: ps’en zijn echt typisch voor liefdesbrieven, valentijnsbrieven.

pppppppps: I send you all my love. Misschien was dit eerder een artikel voor de flair, wie weet, maar in het kader van de liefde is alles gepermitteerd.

Je zou mij dan ook heel wat liefde sturen als je je inschrijft op de nieuwsbrief. Om de 2 weken vliegt er met veel liefde iets in je mailbox wat te maken heeft met eten, slapen of wijn.

xxx

Je Valentijn (Stefanie)

 

Delen?