fbpx

Over ons

Wat als...

Toen ik Philip leerde kennen, had hij net een huis gekocht. In de Peperstraat. Een heel oud huis, eentje met veel werk aan. Van boven naar onder  gestript en weer opgebouwd, maar het bleef een groot huis. “Wat doen we met het gelijkvloers?” Die vitrine trok precies aan. Dikwijls stonden er mensen aan de deur. Of je iets kon eten of drinken. En van het een kwam het ander.

Philip in de potten

Eerst dachten we aan chambres d’hôtes of workshops, of misschien toch een restaurant. Met een chef. Want Philip werkte toen voor tv en zat vaak in het buitenland. Maar in the end stond hij zelf in de potten te roeren. 

“Welke keuken gaan wij serveren?” vroeg ik. “Laat dat maar aan mij over” zei hij. Ik wist dat hij goed kon koken. Hij had al yummy Indisch gekookt de tweede keer dat ik hem zag. “Waar heb jij dat geleerd?” vroeg ik. “Na 15 jaar Azië lukt dat wel en ik heb nog een restaurant gehad in Kathmandu”.   

“En wat doen we van drank?” “Wel, goeie wijn. Die we rechtstreeks van bij de wijnboer halen. En liefst die je kan proeven op voorhand”. En zo belandde die wijnmachine in Peper. 

“Qua inrichting?” “Ik heb nog een paar schilderijen in mijn atelier”. Nu moet je weten dat Philip van opleiding eigenlijk kunstschilder is. Momenteel schildert hij niet meer op doek, maar op een bord. Jullie bord. 

“Laten we er dan Peper, eat, sleep, wine van maken” zei ik. “Peper omdat we in de Peperstraat zitten en omdat dat past bij het eten. Plus 3 dingen die we zelf ook heel erg graag doen: gaan eten, weekendje weg en lekkere wijn”. En dat is het geworden. We only serve the things we love… with a lot of love. 

Stefanie achter de knoppen

“Wat ga ik dan doen? Ik heb mijn job” En ja, die heb ik nog. Maar als je belt of mailt, zal je waarschijnlijk met mij te doen hebben. Philip heeft geen tijd om zijn telefoon op te pakken als hij bezig is. Dus ik zit meestal achter de knoppen. Administratie, organisatie, communicatie… that’s me. 

Ik help soms mee, maar onze flexi’s zijn beter. Ik ben nogal chaotisch en babbel te graag. Als ik iets vergeet, trek gerust aan mijn mouw. En iemand voor ons klein meisje Billie zorgen, wat ik heel graag doe. 

Wat ik ook heel graag doe is schrijven (mijn job is in communicatie) en eten. Gecombineerd is dat schrijven over eten. Ik amuseer me met de nieuwsbrieven en blogs en deel er graag wat coole recepten, wijnadvies (in mensentaal nota bene) en andere faits divers. Dus als dat kan helpen, schrijf je dan in op de Peperbrief and lots of eat, sleep, wine is coming your way. 

Nog een paar inside informations… Ik ben West-Vlaams, onmogelijk te ontkennen, Philip begrijpt die taal, maar spreekt ze niet. We zijn jarig op dezelfde dag en zijn er ook op getrouwd. Dat we gingen trouwen hebben we op onze eerste date afgesproken en 6 maanden later was het van dat. Dus ja, we zijn impulsief en niet vies van een zot idee. Maar zot zijn doet geen zeer. Cheers! 

En Billie zag dat het goed was...