fbpx

Originele wijnpakketten

Kom je favoriete wijnpakket halen, voor jezelf of om iemand cadeau te doen: een ideaal geschenk tijdens de feestdagen. Wij kopen rechtstreeks aan bij de (vaak Belgische) wijnboeren, zo steun je niet alleen Peper maar ook onze geliefde wijnhuizen. PS: heb je liever een aangepast pakket of liever dezelfde flessen, laat het ons weten (10% korting op 6 dezelfde flessen).We hebben wijnpakketten op voorraad in Peper. Of je kan ze hier bestellen, dan zetten we ze aan de kant of we bekijken hoe we ze tot bij jou krijgen.

Peper classics (40 euro)

Onze klassiekers op een rij: Chardonnay Exception, krachtig wit op eik gelegen (ps: één van onze lievelingswijnen). Cépage Merlot, de wijn die met iedereen bevriend is, goed combineert met de Aziatische keuken. En l’Affreux Jojo, op basis van cabernet franc, de favoriet in de wijnmachine van Peper: helemaal niet affreux, très agréable au contraire.

 • Chardonnay Exception (2021), Grafé Lecocq
 • Cépage Merlot (2017), Grafé Lecocq
 • L’affreux Jojo (2018), Geoffrey de Noüel (bio)

Pôpa Portugal (40 euro)

Ontdekt tijdens onze Portugalreis deze zomer. Bijna 20 jaar geleden kocht Zeca do Pôpa zijn “stukje” in de Dourovallei (in Adorigo – Tabuaço). De ultieme droom van zijn vader, bekend als Pôpa. Het wijnhuis is gelegen in één van de oudste wijngebieden ter wereld. Je waant je aan de Dourovallei met deze 3 unoaked wijnen. Het gamma Unoaked werd bedacht om de jovialiteit en frisheid van de wijnen te vieren. Niet te hoog in alcohol, mineraal en fruitig, zo vertegenwoordigen ze de nieuwe Douro-wijnen. 

 • Pôpa branco (2019), Quinta do Pôpa 
 • Pôpa rosé (2021), Quinta do Pôpa
 • Pôpa tinto (2019), Quinta do Pôpa

PET'NAT (50 euro)

Pétillant naturel: natuurlijke bubbels of wijn die op natuurlijke wijze is vergist. In tegenstelling tot champagne is er geen tweede gisting (méthode traditionnelle met toevoeging van extra gist en suiker). Hier spreken we van méthode ancestrale: de wijn wordt gebotteld tijdens de gisting en deze laatste gaat verder in de fles. Zo krijg je bubbels… De rode is heaven uit Portugal, so so good. Er is ook een witte Portugese tegenhanger die iets meer verfijnd is en la bulle Sarthoise sprankelt heerlijk op je tong. Laat maar pét’natten!   

 • Tubarão, Tinto de ramadas, Tubarão wines
 • Tubarão frizante, Tubarão wines
 • La bulle Sarthoise, Domaine Gigou 

Rock&Roll Red (60 euro)

Wat een titels, wat een labels, maar wat een wijnen. Bad Angel is geen foute rockband uit de jaren 80 maar een zeer stevige cabernet sauvignon met een hoog alcoholpercentage. Heel wat geuren en nog meer smaken komen je tegemoet, gaande van rook tot chocoladen en bbq. It’s so good to be bad is een double ripasse van syrah, mourvèdre en grenache. Hemels. En Lolita uit Portugal moet niet onderdoen. Van Quita do Pôpa uit de Douro. Wine on the rocks. En er zijn niet veel meer stuks meer van te vinden (slechts 2500 van gemaakt). Rock&Roll it is… 

 • Bad Angel (2019), Vignobles Vellas
 • It’s so good to be bad (2019), Vignobles Vellas
 • Lolita (2013), Quinta do Pôpa 

Blanc de Belgique (65 euro)

Wit van bij ons. Om te beginnen met een bubbel uit Vliermaal. Mag de naam champagne niet dragen maar is evenwaardig. Volgens de méthode traditionnelle. In aperitief een karakternatuurwijn Cuvée wit natuur (op basis van Johanniter en Heliosdruiven) van Wijndomein 3 fonteinen. Fruitig maar niet zoet uit Zottegem. En bij het hoofdgerecht kan gerust BizTro uit Borgloon. Op basis van grüner veltliner met groene pepertoetsen en een frisse minerale afdronk. Ideaal bi de Aziatische keuken. Pakkettje nationale trots!  

 • Cuvée wit natuur (2015), Wijndomein 3 fonteinen (natuur)
 • Schorpion brut, Vliermaal  
 • BizTro (2018), Domein Cuvelier

Orange is the new thing (65 euro)

Oranje is hip! Is in feite een witte wijn die gemaakt wordt volgens het proces van een rode wijn. De schillen en pitjes gaan even met het druivensap mee in de kuip. Zo krijg je een oranje kleur en heb je ook tannines. Daarvoor bewaart oranje iets langer dan wit. Bijna altijd natuurwijnen met zo weinig mogelijk interventies in de wijngaard en in het vinificatieproces. Tis een keer iets anders op de (feest)tafel. Als aperitief of bij het voorgerecht. Doen! La Trochoire is een parel uit de Loire, Naturellement pur drinkt super makkelijk en de Portugese Undo is vrij exclusief, slechts 600 flessen van gemaakt. Mooie fles met een supermooi kleur van wijn.   

 • Macération La Trochoire (2019), La Trochoire (bio)
 • Naturellement pur (2020),  Vignobles Vellas (natuur)
 • Undo, Grau Baume