fbpx

Originele wijnpakketten

We hebben nieuwe wijnpakketten samengesteld op basis van smaak, kleur, streek… Kom je favoriete wijnpakket halen, voor jezelf of om iemand cadeau te doen: een ideaal geschenk tijdens de feestdagen. Wij kopen rechtstreeks aan bij de (vooral Belgische) wijnboeren, zo steun je niet alleen Peper maar ook onze geliefde wijnhuizen. PS: heb je liever een aangepast pakket of liever dezelfde flessen, laat het ons weten (10% korting op 6 dezelfde flessen).We hebben wijnpakketten op voorraad in Peper. Of je kan ze hier bestellen, dan zetten we ze aan de kant of we bekijken hoe we ze tot bij jou krijgen.

La petite fête

Met 2 of alleen, grote flessen zijn soms te groot. Daarom een mini-pakketje (halve flesjes: 37,5 cl) voor een klein feestje. Belgische bubbels om U tegen te zeggen, wit waar je niet mee kan missen en un vin coup de coeur in rood. Enjoy your little party!

 •  Schorpion goud, Vliermaal (37,5 cl): gouden parels uit Haspengouw, van de gebroeders Schorpion. Een blend van Pinot noir en Chardonnay. 3 jaar gerijpt op fles. Heerlijk fris en droog. 
 • Chardonnay (2019), Grafé Lecocq (37,5 cl): hier ook een mooie gouden kleur, met een geur van boomgaardfruit en uitbundig in smaak. Kan je bij heel veel drinken, ook bij aperitief. 
 • Cépage Merlot (2018), Grafé Lecocq (37,5 cl): een prachtige rode kleur voor een wijn die met heel veel gedronken kan worden, ook met Aziatische keuken. Een allemansvriend. 

Peper classics

Onze klassiekers op een rij: Chardonnay Exception, krachtig wit op eik gelegen (ps: één van onze lievelingswijnen). Cépage Merlot, de wijn die met iedereen bevriend is. En l’Affreux Jojo, de favoriet van Peper: helemaal niet affreux, très agréable au contraire.

 • Chardonnay Exception (2018), Grafé Lecoq: een krachtige witte wijn waarin je goed smaakt dat hij op hout gelegen heeft. Veel kruiden, veel karakter. Hebben we enkele jaren ontdekt op weekend in Namen waar Grafé Lecocq gevestigd is. Een witte wijn met ballen. We love it! 
 • Cépage Merlot (2018), Grafé Lecocq: een prachtige rode kleur voor een wijn die met heel veel gedronken kan worden, ook met Aziatische keuken. Een allemansvriend. 
 • L’affreux Jojo (2018), Geoffrey de Noüel: ontdekt op doorreis in de Loire, leuk etiket van een jong wijnhuis. Geoffrey de Noüel maakt met veel enthousiasme biowijnen op zijn domein in Sainte-Maure-de-Tourraine. De wijn die in Peper in 2020 de meeste likes kreeg. 

Rouge exclusif

3 keer rood, 3 keer krachtig, 3 keer Grafé Lecocq. In alle 3 zit Syrah, een o zo nobele druif die ook voorkomt in Châteauneuf-du- Pape. En ze passen alle 3 super bij een goed stuk (rood) vlees. Caramany op eik gelegen, Cabardès in Bordeaux-vaten en Cépage Syrah mag je licht gekoeld drinken.

 • Caramany (2018), Grafé Lecocq: het dorpje Caramany (wat grote rots betekent) ligt ten westen van Perpignan en kijkt uit op de wijngaard. Gaat samen met (rood) vlees, maar ook wild, bospaddenstoelen of chili con carne. 35% Carignan, 35% Syrah en 30% Grenache.  
 • Cépage Syrah (2018), Grafé Lecocq: pure Syrah, de druiven komen van dichtbij Nîmes. Gaat goed met vlees en zelfs Luikse balletjes. Deze laat zich dus ook licht gekoeld drinken.  
 • Cabardès (2018), Grafé Lecocq: dieprood van kleur, zeer robuuste wijn. De druiven komen uit de streek van Carcasonne, waar zeer getypeerde wijnen voortkomen door de combinatie van een oceanisch en mediterraan klimaat. Opnieuw met vlees, wild, en zelfs bij risotto (60% Syrah en 40% Cabarnet franc). 

Belgique magnifique

 BizTro, Grüner Veltliner, met groene pepertoetsen en een frisse minerale afdronk. Doe daarbij een exclusieve oranjewijn uit Heuvelland om met een hazensprongetje te eindigen bij La butte aux lièvres. Een beetje vaderlandsliefde voor ons oh dierbaar België. 

 • BizTro (2018), Domein Cuvelier: mooi etiket, leuk logo, tof wijndomein uit Borgloon, Limburg. Hier fris wit van 100% Belgische Grüner Veltliner. Gaat goed bij Aziatische keuken of bij (Thaise) mosselen. Een favorietje. 
 • Solaris (2020), Klein Rijselhoek (natuur): een exclusieve oranjewijn uit Heuvelland. Een oranjewijn is een witte wijn die gemaakt wordt als rode wijn. Bij de gisting laat men de schil meeweken, daardoor krijgt de wijn meer kleur, tannine, structuur en body, smaak en intensiteit. 
 • La butte aux lièvres (2016), Domaine du Chenoy: heel leuk etiket van een domein uit Emines, La Bruyère in Namen. In 2003 gestart door Philippe Grafé die vastberaden was dat wijn in België mogelijk was. De wijn won een bronzen medaille. 70% Regent en 30% Rondo. 

 

Peper trio bio

Brigand côt zou je gehemelte kietelen en je eerste glas vraagt direct om een tweede. Jus de terre is een perfect evenwichtige witte wijn op basis van Chenin blanc. En Les Bourdes zou je moeten drinken na een namiddagje paddenstoelen plukken, met een stoofpotje op de kachel. Yes!

 • Brigand Côt (2018), Geoffrey de Noüel (bio): alweer een tof etiket van de jonge wijnbouwer uit Touraine. 100% Côt, komt tot leven als je hem even laat ademen. Maar een vin de soif waar je heel blij van wordt. De broer van L’affreux Jojo.    
 • Jus de terre (2018), Domaine Gigou (natuur): 100% Chenin blanc, fris en licht wit (best niet al te koud drinken). Subtiel maar zo lekker. Gaat goed met vis, charcuterie, geitenkaas. 
 • Les Bourdes(2018), Jaulin Plaisantain (bio): we hadden hiervoor L’enfer van Jaulin Plaisantain, Les Bourdes is iets toegankelijker en zachter. Maar wat een topwijn (Cabernet franc). Zie je het voor je, aan de kachel?   

Vins de (g)Loire

L’Amante, een kasteelwijn met meerdere gouden medailles op zijn Chenin blanc kerfstok. Samen met nog een super Chenin: Le goût de mon blanc. En afsluiten met Clôs de la peuvrie, die je best 2 uur op voorhand opent en doet denken aan Rabelais. Tout est bon dans le Chinon (en Saumur, de Loire dus).

 • L’Amante (2018), Montreuil de Bellay: komt uit een mooi kasteel in de Loire. Won al heel veel prijzen en is top. Je zou niet zeggen dat het Chenin blanc is, maar wat een klassewijn. Notre audace avec élégance et panache. Zo zeggen ze het zelf 🙂 
 • Le goût de mon blanc (2018), Jaulin Plaisantain (bio): meestal hebben we rood van dit huis, maar hun wit moet niet onder doen. Kan iets aan, een beetje tot zichzelf laten komen in het glas om dan volledig te ontdekken.  
 • Clôs de la peuvrie (2018), Geoffrey de Noüel (bio): gemaakt van Cabernet franc. Open je best op voorhand want dan krijg je de wijn die hij moet zijn. Vin de caractère, gourmand et rond.  

Peper pétillant

 Let it pop. Met twee Belgische kwaliteitsschuimwijnen die de naam Champagne om geografische redenen niet mogen dragen, maar what’s in a name? Meet Schorpion Zwart uit Vliermaal en BizJoe uit Borgloon. Ze staan hier op hun plaats naast een echte Champagne: Jean Vesselle Brut Réserve. 

 • Schorpion zwart, Vliermaal: het verschil met de gouden versie is dat deze 4 jaar gerijpt is op fles. We love it so much more than we love the Scorpions (band uit de eighties). Nee, geen zever, het is een Belgisch product om trots op te zijn (blend van Pinot noir en Chardonnay)
 • BizJoe, Domein Cuvelier: opnieuw een tof etiket, 24 maanden gerijpt, hier 100% Pinot noir. Het domein heeft verschillende schuimwijnen maar deze is degene die onze voorkeur krijgt. Een bijoutje zoals we zeggen.    
 • Jean Vesselle Brut Réserve: een klassieke brute Champagne uit Bouzy van een familie die al sinds jaar en dag in Champagne doet. 80% Pinot noir, 20% Chardonnay.