fbpx

Wine

We love wine

Naast lekker eten en genieten van een weekendje weg, zijn we ook fan van wijn. Goeie wijn. We kopen de wijn rechtstreeks aan bij de wijnboeren en hebben een voorkeur voor kleinere Belgische wijnhuizen of uit de nabije buurlanden.  We hebben ook altijd enkele biowijnen koud staan. En je kan proeven van 16 flessen in onze fameuze wijnmachine.

Een wijnmachine?

Wablief? Dat is een soort wijnkast met 16 flessen in. Die  flessen staan in de juiste temperatuur en worden bewaard zodat de wijn niet oxideert. Het grote voordeel? Je kan proeven.

Hoezo proeven?

Je hebt 3 knopjes: voor een proevertje, gewoon glas of een large glas. Een beetje om te vermijden dat je moet kiezen op basis van een wollige omschrijving à la “met citrustoetsen, een vleugje bergamot en met een minerale afdronk”. Je kan gewoon proeven. Lekker? Neem een glas, niet jouw ding, proef van de volgende fles.

Hoe werkt dat dan?

Wel, je krijgt een wijnkaartje, dat ziet eruit als een bankkaart. En je stopt dat in de machine. Op die kaart staat een bepaald bedrag. Elke keer als je wijn neemt, wordt het bedrag in mindering gebracht. Op het einde rekenen we af wat geconsumeerd is. Of je kan de wijnkaart ook bijhouden voor een volgende keer.

By the bottle kan ook

Heb je een favoriet, dan kan je zeker een fles aan tafel bestellen (en hoef je niet steeds naar de machine als je glas leeg is).

Of wij die wijnen zelf kiezen?

We kopen de wijn rechtstreeks aan bij de wijnboer. We kiezen voor kleinere wijnhuizen die je niet in één of andere supermarkt vindt. We letten er ook op dat de wijnen niet in grote oplage verdeeld worden en dat de druiven handgeplukt zijn. Zo gaan we een paar keer per jaar naar Frankrijk wijn ophalen. Een van onze favoriete bezigheden. En weet dat we alles wat we aanbieden ook zelf graag drinken.

Belgische wijnen, bestaat dat?

Een beetje chauvinisme is niet misplaatst. We hebben bijzonder lekkere wijnen uit het Heuvelland, Limburg en Namen. En niet enkel wijn, ook fantastische Belgische bubbels.

En biowijn/natuurwijn?

We hebben altijd enkele biowijnen en natuurwijnen. De druiven die aan de basis van de wijn liggen, worden 100% biologisch geteeld. Ook de vinificatie (het maken van de wijn) verloopt volgens bepaalde regels, eigen aan de biologische productie.

Kan je ook flessen kopen en meenemen?

We zijn een wijnwinkel. Je kan zeker flessen kopen. Vanaf een bepaald aantal flessen krijg je korting. Het leuke is dat je kan proeven op voorhand. We hebben ook enkele wijnpakketten in de aanbieding. Altijd een leuk cadeau en een ideale manier om toffe wijnen te ontdekken.