fbpx

Wine

Peper is niet alleen een ontbijt- en lunchbar, maar ook een echte wijnbar. Een moderne wijnbar, want we werken met een wijnmachine. We hebben 16 wijnen in de machine staan, die steeds in de meest optimale omstandigheden bewaard worden. Proef en geniet van onze selectie van meer lokale wijnen. We kopen ze rechtstreeks aan bij de makers en verkopen ze eveneens per fles . In ons gamma zitten altijd enkele biowijnen. 

We hebben een kleine maar zo fijne wijnkelder. Onder de originele gewelven waan je je opnieuw in de 18e eeuw. In de toekomst willen we hier ook winetastings organiseren. 

Wij leveren wijnpakketten aan huis. We hebben verschillende pakketten samengesteld en we brengen ze naar je toe. Zo steun je niet enkel Peper maar ook onze favoriete (Belgische) wijnhuizen.

We love our wine machine

Het is zo leuk en zo handig. Je hebt 16 wijnen op ideale temperatuur en proeven maar. Vraag een kaart aan de bar en stop je wijnkaart in de machine. Kies je wijn en hoeveelheid (proevertje 25 ml, half glas 75 ml of vol glas 150 ml). Zet je glas onder de wijnkraan en druk op de knop. Enjoy your wine! 

Voorkeur voor dichterbij

Wist je dat er heel lekkere Belgische wijnen zijn? We hebben een voorkeur voor wijnen van bij ons of onze buurlanden. Liever geen wijnen uit Zuid-Afrika of Zuid-Amerika. Het is een heel traject om deze hier te krijgen en waarom niet genieten van meer lokale producten. 

Rechtstreeks van bij de boer

We werken niet met een wijnhandelaar, maar selecteren zelf onze wijnen. En gaan deze ook ophalen bij de wijnboer. We nodigen de wijnboeren uit bij ons om hun producten aan te prijzen (stay tuned via onze nieuwsbrief als je dit eens wil bijwonen).

Biowijnen

In ons gamma hebben we steevast enkele biowijnen in de aanbieding. De druiven die aan de basis van de wijn liggen, worden 100% biologisch geteeld. Ook de vinificatie (het maken van de wijn) verloopt volgens welbepaalde regels, eigen aan de biologische productie. 

Wijn per fles

Ben je gek op een bepaalde wijn en wil je deze voor thuis of als geschenk. Dan koop je gewoon één of meerdere flessen. Vanaf bepaalde aantallen geven we korting. 

Onze kleine wijnkelder

De kelder is klein maar o zo fijn, je kan er genieten van een lekker glas. Hier worden heel wat wijntjes bewaard en in de toekomst geven we hier wijndegustaties. De kelder was de vroegere keuken van het huis. Voor zij die iets groter zijn, pas op voor je hoofd.