De beste pannenkoeken van de hele wereld

Feestje: yummie pannenkoeken!

Mini-chef Ernest en sous-chef Lisette delen het recept van oma’s pannenkoeken… Het zijn volgens hen de beste pannenkoeken van de hele wereld. And I couldn’t agree more, mijn mama maakte me altijd het gelukkigste kind ter wereld met de meest luchtige en appetijtelijkste pannenkoeken ooit. Leuk om te doen in deze herfst/corona/vakantie of gewoon wanneer je zin hebt. Zet de kleine koks aan het werk en in no time toveren jullie een feestje op tafel!

Wat heb je nodig? 

  • 1liter melk
  • 416 gram zelfrijzende bloem
  • 83 gram suiker
  • 83 gram bakboter 
  • 5 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel garam masala (optioneel – op advies van Peper)

In de mix 

Doe de melk, zelfrijzende bloem, suiker, vanillesuiker en eieren in een kom. Laat de boter traag smelten op het vuur en voeg deze toe. Om te maken dat er geen klonters in het deeg zitten, gebruiken we de staafmixer tot we een glad deeg hebben.

Voeg een theelepeltje garam masala toe. Dit zat niet in het recept van oma, maar het geeft de pannenkoeken net dat iets meer:  meer smaak, meer volheid, meer warmte.  

Bakken maar

Voilà, simple comme bonjour… je kan bakken. Onze kleine koks gebruiken een bakplaat waar je 6 kleine pannenkoeken kan op bakken. Iets handiger voor hen dan in de pan. Heb je dit niet, geen probleem, assisteer hen dan met het bakken in gewone (pannenkoeken)pannen.

Aanvallen

Geen woorden nodig. Eet er zoveel je wil en met wat je wil. Ernest is fan van bloemsuiker of confituur, Lisette kiest voor de lichtbruine suiker, ik donderbruine. Tip: drink er een chai latte bij. In Peper hebben we Chalo Chai latte. Maak hem met veel melk! De smaak van de chai gaat super met de pannenkoeken die een beetje garam masala bevatten. Wil je dit thuis proberen, kom dan een doos chai latte halen. PS: we hebben ook garam masala als je wil.

Onze bloopers

Wij hebben ons super geamuseerd bij het maken van dit filmpje. En ook daarna: met het opeten van die lekkerste pannenkoeken van de hele wereld. Ons record: iemand at 14 pannenkoeken,  maar het waren kleintjes 🙂 Wil je onze bloopers zien, we hebben nog steeds de slappe lach. 

Over oma 

De oma van Ernest en Lisette (mijn mama; Ernest en Lisette zijn de kindjes van mijn zus) was kok in een woonzorgcenturm. Daar bakte ze  pannenkoeken voor wel meer dan 200 man. De getallen in het recept zijn wat raar, maar dat komt omdat het recept daar met tientallen liters melk gemaakt werd. Oma is jammer genoeg eind april gestorven aan kanker. We missen haar heel erg, want ze maakte niet alleen de beste pannenkoeken van de hele wereld, ze was ook de beste en de liefste oma (en mama) van de hele wereld. We weten dat ze heel blij zou zijn nu we haar recept met de wereld delen.

de beste pannenkoeken
Oma met Lisette, Ernest en de pasgeboren baby Billie (in maart dit jaar). We love you so much and miss you so.

Have fun met het recept en smakelijk 🙂 

With love & pepper, 

Lisette, Ernest, Philip & Stefanie (en Billie, Billie eet nog fruitpap, nog geen pannenkoeken)

Aja, Lisette heeft beloofd om in de kerstvakantie peperkoek te bakken, schrijf je in op de nieuwsbrief om niets te missen!