the end

It has come to an end

Philip en ik hebben besloten om te stoppen met Peper. Met pijn in het hart, maar voldaan om wat het was. Ontstaan vanuit een zot idee, vanuit een huis dat een beetje te groot was, vanuit de liefde voor projecten… Maar het is tijd om voor iets anders te kiezen. Meer voor ons gezin te kiezen. En om weer aan de andere kant van de toog te gaan zitten. Aan iedereen die ons gevolgd heeft, die het Peper-verhaal een beetje helpen schrijven heeft, een dikke welgemeende merci. 

Een uit de hand gelopen project

Peper is een beetje begonnen als een uit de hand gelopen project. We hadden net het huis gerenoveerd en het was wat groot voor ons. We hadden die grote keukenruimte beneden, en veel mensen zwaaiden of trokken aan de deur of je iets kon drinken of eten.

En van het een kwam het ander. Na lang denken over tables d’hôtes of restaurant met een chef in, stonden we er zelf in. Met ons concept van ontbijt en lunch. En ook van lekkere wijn en b&b. Peper, eat, sleep, wine. Na nog geen 3 maanden kwam corona.

Corona en take-away

Samen met corona kwam ook het takeaway-verhaal. Open, take-away, en nog eens, en nog eens… Tot we effectief vanaf juni 2021 weer echt open mochten. Al snel bleek dat lunchen niet meer zo in was post-corona. Dus besloten we om ‘s avonds open te doen. Wat origineel niet het plan was 🙂

Waarom stoppen we?

Wel, omdat we onze tijd en energie graag in iets anders willen stoppen. Het is niet dat we Peper niet graag doen, of dat het niet draait, integendeel! Maar het neemt heel veel van ons leven in. En soms moet je kiezen. Kiezen voor iets wat je nog liever wil doen.

The future...

En wat willen we nog liever doen? Dat is plannen maken en projecten opstarten. De toekomst zal te maken hebben met huizen renoveren, terug in hun oorspronkelijke glorie herstellen en er een bestemming aan geven… Klinkt nog vaag, maar voor zij die willen, stuur ik er ooit wel een nieuwsbrief over. 

In the meanwhile zijn we op zoek naar mensen die Peper willen overnemen. Of misschien willen ze een eigen horecaconcept opstarten. Of misschien wordt het gewoon weer een huis, zoals wij er eerst in woonden. Who knows?

Dankjewel!

Aan iedereen. Aan iedereen die is komen eten, aan iedereen is die komen slapen, die wijn is komen drinken… aan iedereen die take-away is komen halen. Aan de lieve mensen uit de straat, de buurt, aan onze flexi’s die er vanaf het begin bij waren en nu volleerde hosts zijn… Aan alle leveranciers, aan alle vakmannen. 

Ons plan was om vanuit het niets iets te maken. Iets te creëren waar mensen blij van worden. En we zijn heel blij dat we dat plan gerealiseerd hebben. Merci iedereen. 

Adieu!  

Philip, Stefanie en Billie 

PS: heb je nog cadeaubonnen, laat het ons weten. Wijn is er nog steeds en genoeg, je kan je cadeaubonnen nog omruilen. Mail ons en we spreken af hoe we dit doen. Het kan ook zijn dat er nog een paar wijnproeverijen en wine sales komen. We sturen nog wel een nieuwsbriefje uit om dat te laten weten.